fbpx

Aurinkopaneelit tuottamaan sähköä

Jaakko Joutsen:
"Kotiwatti hoiti kaiken!"

Jaakko Joutsen viettää eläkepäiviään vaimonsa Helin ja kahden koiransa Onnin ja Ainon kanssa omakotitalossa Kuikassa, Jyväskylän lähellä Keski-Suomessa. 147 neliöinen talo on rakennettu vuonna 2010. Sähköä talossa kuluu muun muassa lämmitykseen, saunomiseen ja ilmalämpöpumppuun. Sähkölaskuja pienentämään löytyi Kotiwatin aurinkoenergiajärjestelmä.

– Löysimme Kotiwatin verkostojen kautta. Kerroin vakuutusmyyjälleni olevani kiinnostunut omavaraisesta sähköntuotannosta, jolloin hän kertoi ystävänsä perustaneen uuden yrityksen, Kotiwatin, joka toimii alalla, Joutsen kertoo.

– Olin kyllä pyytänyt tarjouksia muualtakin, mutta halusin tukea uutta yritystä. Päädyimme Kotiwattiin ystävällisen, asiantuntevan ja miellyttävän asiakaspalvelun ansiosta, Joutsen jatkaa.

Kaikki hoitui Kotiwatin kautta

Kotiwatti asensi Joutsenen katolle 4 kilowatin järjestelmän. Järjestelmä koostuu 18 aurinkopaneelista, joista kukin tuottaa 255 wattia sähköä. Aurinkopaneelit tuottavat kesäaikaan käyttösähkön lisäksi myös ylimääräistä sähköä, joka myydään sähköyhtiölle spot-hintaan. Sähköntuotantoon liittyvien asiakirjojen täyttämisessä Joutsenet saivat apua Kotiwatilta.

– Moni tosiaan luulee, että tässä on byrokratiaa, mutta ei ole. Kotiwatti tekee Elenialle ilmoituksen sähköntuotannosta, he hoitavat asennustarkastuksen ja toimittavat dokumentit sähköverkkoyhtiölle. Ainut mitä piti itse hoitaa, oli omatuotantosopimuksen tekeminen Vattenfallille. Kaikki muu on hoitunut Kotiwatin kautta, Joutsen kiittelee.

Paneelit asennettiin käyttökuntoon vajaassa päivässä ja järjestelmä saatiin käyttökuntoon viikossa.

Annan tälle järjestelmälle 11 pistettä kymmenestä

Aurinkopaneelit alkavat tuoda välittömiä säästöjä jo heti järjestelmän käyttöönoton jälkeen. Suoraa auringonpaistetta ei Joutsenen mukaan tarvita tuottamaan sähköä, vaan riittää, että ulkona on kirkasta.

– Mikrotuotanto näkyi jo ensimmäisessä sähkölaskussa huomattavana säästönä. Toukokuun sähkölasku oli elämäni pienin, 18 euroa, Joutsen kommentoi.

Kotiwatin laadukkaat aurinkopaneelit ja kokonaistoiminta ovat pitäneet pariskunnan tyytyväisenä. Jaakon mukaan huoltovapaassa järjestelmässä sade pitää aurinkopaneelit puhtaana.

– En voi muuta kuin suositella tätä. Annan tälle järjestelmälle 11 pistettä kymmenestä, Joutsen kiteyttää.

Valikko