fbpx

Aurinkoenergiaa omakotitaloon

Toivosen perhe kertoo kokemuksensa aurinkopaneeleista

Toivonen:
"Tämä oli sijoitus luonnon hyvinvointiin"

Jyväskyläläisen Antti Toivosen appivanhempien kesämökillä Lapissa on ollut aurinkoenergiajärjestelmä muutaman vuoden ja oman kodinkin siirtämistä aurinkoenergiaan mietittiin jo jonkin aikaa. Kun keväällä 2016 Jyväskylän Energia alkoi ostaa pienenergiatuottajien ylijäämäenergiaa, innostui Antti ideasta ja otti yhteyttä Kotiwattiin.

– Ajattelin, että paikallisen yrittäjän kanssa on järkevintä toimia. Kaikki sujuisi helpommin, koska Kotiwatti tekee yhteistyötä Jyväskylän Energian kanssa. Toivosen kotiin asennettiin 3 kilowatin järjestelmä, jonka tuottamalla energiamäärällä tulisi kattaa talon energian tarve kesäisin. Järjestelmä tuottaa noin 10–20 kilowattia, joka riittää muun muassa jääkaappiin, pakastimeen ja ilmanvaihtojärjestelmän pyörittämiseen päivisin.

Itselleni jäi tehtäväksi vain allekirjoittaa paperit

Järjestelmän asennus ja käyttöönotto toimi Toivosen kohdalla Kotiwatin tarjoamalla avaimet käteen –periaatteella. Kaikki rakennuslupien hankkimisesta asennukseen hoitui Kotiwatin kautta.

– Minun itse ei tarvinnut tehdä muuta, kuin allekirjoittaa tarvittavat paperit, Antti kertoo.

Aurinkopaneelijärjestelmä on hyvin vaivaton, eikä siihen kuulu akkuja, joita tulisi huoltaa. Lisäksi toimittaja takaa energian tuoton samalla teholla seuraavat 25 vuotta.

Asennys ja järjestelmän käyttöönotto sujuivat vaivattomasti

Toivonen kiittelee Kotiwatin asiantuntevaa palvelua. Yhteydenpito ja asiointi heidän kanssaan on sujunut hyvin.

– Kotiwatti on aloittavana yrityksenä päässyt hyvin liikkeelle. Olen ollut erityisen tyytyväinen siihen, kuinka helppoa ja vaivatonta järjestelmän käyttöönotto olikaan. On ollut mukavaa olla mukana heidän alkutaipaleellaan.

Suotuisat sääolosuhteet ja vihreitä arvoja

Toivosen mukaan Suomi on otollinen paikka aurinkoenergiajärjestelmän käytölle, sillä aurinko paistaa, mutta lämpötilat eivät nouse liian korkealle. Erityisesti keväällä aurinkopaneelit tuottavat energiaa tehokkaasti, kun lumet ovat sulaneet katolta ja lämpötila pysyy vielä alhaisena.

– Kaiken lisäksi kesällä päivät ovat pitkiä täällä. Järjestelmä tuottaa kotonamme sähköä kello aamuneljästä yhteentoista illalla, hän lisää.
Antille on ollut myös tärkeää olla mukana luomassa vihreitä arvoja omalla panoksellaan.

– Toki olisimme voineet sijoittaa myös muuhunkin, mutta olemme vaimoni kanssa todenneet, että tämä on ollut eräänlainen harrastus meille. Olemme kantaneet kortemme kekoon luonnon hyvinvoinnin edistämiseksi, hän päättää.

Valikko