fbpx

Slide Slide

Ilmalämpöpumpun käyttö on todella helppoa!

Ilmalämpöpumpun käyttö

Kotiwatin toimittamat laadukkaat ja energiatehokkaat ilmalämpöpumput ovat hyvin helppokäyttöisiä ja soveltuvat sisätilojen viilentämiseen sekä lämmittämiseen. Niiden ohjaaminen on kaukosäätimellä hyvin helppoa. Jopa etäkäyttö matkapuhelimella onnistuu. Hankkiessasi ilmalämpöpumpun meiltä saat varmuuden siitä, että ilmalämpöpumppu sijoitetaan ympärivuotisen käytön kannalta oikeaan paikkaan. Opastamme sinut laitteen käyttöön asennuksen jälkeen, jotta saat laitteistosta parhaan hyödyn!

Perusasiaa ilmalämpöpumpun käytöstä

Toimittamissamme ilmalämpöpumpuissa on jopa kolme kehittynyttä toimintoa: lämmitys-, viilennys- ja automaattitoiminto. Joissakin malleissa on myös takkatoiminto, jolla voit kierrättää uunin tai takan luovuttaman lämmön nopeasti sisätiloihin.

Kylmään aikaan ilmalämpöpumppua pidetään yleensä lämmitystoiminnolla. Lämpimillä keleillä päästään nauttimaan viilennyksen tuomasta asumisviihtyvyyden paranemisesta. Automaattitoimintoa suosittelemme esimerkiksi peruslämmön ylläpitoon.
Nykyaikaiset ilmalämpöpumput ovat niin energiatehokkaita, että niitä kannattaakin yleensä pitää lämmönlähteenä ensimmäisenä ja säätää sen tavoitelämpötila 2-4 astetta muita lämmityslaitteistoja korkeammaksi.

Ilmalämpöpumpulla viilentäminen

Ilmalämpöpumppu soveltuu mainiosti viilennyskäyttöön kesähelteillä. Kun laitetta käytetään järkevästi, saavutetaan iso kohennus asumismukavuuteen, eikä talvella kerättyjä säästöjäkään saada hukattua. Viilentäminen ilmalämpöpumpulla maksaa arviolta vain 0,3-0,5€/päivä, joka onkin pieni summa hyvistä yöunista kesähelteillä!
Käyttäessäsi ilmalämpöpumppua viilennyskäyttöön, riittää, kun asetat jäähdytyksen tavoitelämpötilaksi n. 24–25 astetta, koska useimmiten jo muutaman asteen viilennys riittää muuttamaan sisäilman miellyttäväksi, koska ilmalämpöpumppu poistaa samalla myös tukalan olon aiheuttavaa kosteutta sisäilmasta.

Ilmalämpöpumppu lämmityskäyttöön

Ilmalämpöpumppua kannattaa yleensä käyttää ensisijaisena lämmitysmuotona, jotta siitä saadaan mahdollisimman suuri hyöty ja säästö. Suosittelemme, että pidät sen ainoana lämmitysmuotona niin pitkään kuin mahdollista säätämällä lämpöpatterit siten, etteivät ne jäädy (esim. +10 astetta). Jos ilmalämpöpumpun teho ei riitä edes suurimmalla teholla, kannattaa ottaa muita lämmityslaitteistoja käyttöön. Huomioi tällöin kuitenkin se, että ilmalämpöpumpun tavoitelämpötila on muutaman asteen korkeampi kuin muilla lämmitysmuodoilla.
Tiesitkö muuten, että ilmalämpöpumpusta saadaan ylivertainen hyöty lämmityskauden alussa ja lopussa, eli silloin, kun ulkoilma ei ole vielä kovin hyinen. Erittäin hyvän hyödyn saa myös vapaa-ajanasunnon tai autotallin ylläpitolämmityksessä (noin +8-10 astetta).

Valikoimamme ilmalämpöpumput on suunniteltu Suomen oloihin ja ovat erinomaisia valintoja lämmityskäyttöön myös kovemmillakin pakkasilla, sekä viilennyskäyttöön kesähelteillä!

Ilmalämpöpumpun huolto ja puhdistaminen

Ilmalämpöpumppu kerää suodattimiinsa pölyä ja muita ilman epäpuhtauksia. Onkin tärkeää puhdistaa sisäyksikön suodattimet säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tällä varmistetaan, että laitteen toimintakyky säilyy parhaana mahdollisena ja ettei sisäyksikkö ala haisemaan.
Suosittelemme, että puhdistat sisäyksikön suodattimet imuroimalla 1-2 kertaa kuukaudessa. Joissakin malleissa on myös käsipesun kestäviä suodattimia.
Ulkoyksikkö, nimensä mukaisesti, asennetaan ulkoilmaan ja altistuu vuodenaikojen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Suosittelemme, että keräät lehdet, havut ym. irtoroskat yksikön päältä säännöllisesti pois. On myös hyvä puhdistaa laite päällisin puolin pölystä esim. pehmeällä harjalla tai kostealla rätillä. Sammutathan laitteen aina ennen huoltotoimenpiteitä!
Suosittelemme myös säännöllisesti tarkistamaan, että laitteen ulkoyksiköstä valuva sulatus- tai kondenssivesi valuu talosta poispäin.
Kotiwatin asentaja opastaa laitteen käytössä käyttöönottotarkastuksen jälkeen. He antavat mielellään sinulle huoltoon liittyviä tarkempia ohjeita ja voit aina tarvittaessa ottaa yhteyttä Kotiwatin asiantuntijoihin.
Kotiwatti tarjoaa asentamiimme ilmalämpöpumppuihin myös huoltopalveluita – kysy lisää numerosta 044 533 3661!

Kiinnostuitko ilmalämpöpumpusta? Kysy lisää!

Valikko