fbpx
Aurinkokeräimet

Aurinkopaneelien suuntaus

Aurinkopaneelien optimaalisen sijoituspaikka rakennuksessa on rakennuksen katto. Katoilla on paljon käyttämätöntä tilaa, jossa paneelit eivät vie tilaa muulta. Paneelien sijoittaminen katolle on myös paras vaihtoehto siksi, että rakennus on yleensä korkeampi, kuin muu ympäristö ja näin aurinkopaneelit saavat parhaimman mahdollisen ympäristön aurinkoenergian tuotantoon. Tärkeintä aurinkopaneelien suuntaamisessa on, että aurinko paistaa paneeleiden suuntaan esteettömästi mahdollisimman pitkään.

Ihanne tilanne on, että rakennuksen katolle asennettavat aurinkopaneelit saadaan suunnattua etelän suuntaan, suunnattuna etelään aurinkopaneelit saavat tuotettua eniten energiaa rakennuksen käyttöön. Muita hyviä ilmansuuntia, mihin aurinkopaneeleja voi suunnata ovat kaakko/lounas ja itä/länsi. Tämä on kuitenkin tapauskohtaista, jonka me Kotiwatilla asiakkaidemme kanssa yhdessä suunnittelemme ja toteutamme.

Muista oikea asennuskulma

Aurinkopaneelien suuntaus riippuu rakennuksen kattotyypistä, mutta yleinen suositus asennuskulmaksi Suomessa on 40-45 astetta. Etelä-Suomen korkeudella parhaat tuotot on mitattu 40 asteeseen ja etelään suunnatuilla aurinkopaneeleilla. Kesäisin käytetään loivempaa kulmaa aurinkopaneelien suuntauksessa, kuin talvisin. Asennuskulmaa määrittäessä tulisi kuitenkin välttää asentamasta aurinkopaneeleita alle 15 asteen kulmiin, koska tällöin paneelien pinnalla pääsee liikaa likaa ja muita sen toimintaa haittaavia asioita. Kuitenkin erillisiä asennuskulmaa muuttavia rakenteita ei kannata tehdä, jos katon kulma on loiva, aurinkopaneeleita lisätään tarvittava määrä vastaamaan tuottoa. Aurinkopaneelien suuntauksessa tulee ottaa myös huomioon, ettei aurinkopaneelien päälle muodostu varjoja muista paneeleista tai esimerkiksi savupiipusta, talvella kuitenkaan varjoilta ei voida välttyä auringon paistaessa hyvin matalalta. Ikkunoiden päälle asennettaessa, aurinkopaneelit toimivat myös varjostimena ikkunoille.

Kotiwatti apuna

Me Kotiwatilla hoidamme suunnittelutyön, optimaalisten asennuspaikkojen löytämiseksi, asennustyön ja suuntaamisen. Yhdessä myös arvioimme energian tarpeen ja tähän tarvittavien komponenttien määrän. Työ hoituu asiakkaalle huolettomasti ja nopeasti. Aurinkosähköjärjestelmä on käytössä viikon sisällä.

Katso asiakkaamme mietteitä omakotitaloon asentamastamme aurinkoenergiajärjestelmästä.

Haluatko pienentää sähkölaskuasi ja samalla tehdä palveluksen maapallolle, pienentämällä hiilijalanjälkeäsi? Ota yhteyttä ja sovi meidän kanssa maksuton arvio aurinkopaneelien asennukselle.

Tilaa maksuton kartoitus tai soita numeroon: 044 5333 661

Valikko